American Apparel

2012-01-31 / 20:44:33


Här är koftan jag köpte på American Apparel. Perfekt oversize, längre bak och fint glesstickad. Min nya kärlek!

En dålig start

2012-01-31 / 10:50:03
Jag har en hektisk vecka framför mig, och sen ännu en då det är modeveckor i Stockholm nu. Jag älskar tempot så jag tycker det känns fantastiskt roligt. Har dock inte haft en så bra start på min vecka då det skedde en olycka på perrongen igår när jag skulle till praktiken, en man blev påkörd av tåget och hela situationen och att befinna sig där kändes otroligt bisarr och overklig. Är nog fortfarande lite chockad. Förra veckan krockade vi med bussen som jag och Ida åkte, så mina erfarenheter av kollektivtrafiken här har hittills inte varit så positiva. Det blir förhoppningsvis bättre.

Volangtopp 2

2012-01-29 / 11:23:16

Här är toppen på. Definitivt en ny favorit!

Igår strosade vi på stan i någon timme. Jag syndade och köpte en svart kofta på American Apparel. Idas pojkvän Daniel har varit här och hälsat på ihelgen så vi har alla lagat middag och sett på film tillsammans. Ikväll kommer Robin hit igen så han blir nästa middagsgäst. Har dessutom hunnit med att simma tillsammans med Maria i simhallen här brevid och nu ska vi ut på en promenad i solskenet.

Bas

2012-01-27 / 19:48:01

Köpte en bas-tshirt från Cheap Monday i vitt. Nu saknas en svart från American Apparel bara.

Har ett fullspäckat schema under veckorna. Därför uppdateringen är så dålig just nu. Mötte upp fina Johanna för en fika efter praktiken igår och idag har vi sett matchen mellan Åsele-Vilhelmina på Svt play där både pappa och lillebror syntes till. Kul med vinst för Åsele!

Between OD black

2012-01-25 / 20:42:20

Har investerat i ännu ett par svarta jeans, denna gång ett par lite tjockare med hög midja. Between OD black heter modellen. Svarta byxor är verkligen min vardagsuniform så ett par från Acne blir nästa köp. 

Har haft en fantastisk dag, blir mer inspirerad för varje dag vilket känns otroligt kul. Igår fick jag dessutom träffa Robin vilket gav mig massa ny energi. Nu har jag precis kommit hem från en sushi middag med Ida och Frida och nu längtar jag redan efter sängen och en film.

Blus

2012-01-23 / 20:13:35


Topp Zara.com / 699 :-
Gillar denna topp från Zara, speciellt den vackra ryggen såklart!

Har spenderat dagen med pressmeddelanden, massa pyssel i Indesign och så har vi varit och kollat på en lokal inför showroom/modevisning under modeveckan.  Spännande! Ringde till frisören när jag slutade och bokade en tid. Ska prova på en ny frisör här i Stockholm i början av februari. Här hittar ni dem.


Give me your hand and i'll hold it

2012-01-22 / 17:36:16

Bild lånad från Ida.
Idag har vi varit på Söder och spanat in några av butikerna där. Det tog nästan hela dagen trots att vi bara tänkt vara där någon timme. Ikväll blir det en god söndagsmiddag och Mamma Mia på tv. Laddar med andra ord upp lite för ännu en praktikvecka. I veckan kommer även Robin hem från Gran Canaria så ska på sen födelsedagsmiddag med honom på tisdag. Blir nog ännu en fin vecka här i Stockholm!

Mac

2012-01-22 / 10:16:49

Köpte en foundation och ett rouge från Mac för presentkortet jag fick i födelsedagspresent. Är spänd på att se om resultatet blir lika fint när jag använder det själv som när de provsminkade mig i butiken.

American Apparel

2012-01-21 / 10:57:07

Har lånat Idas fina glitternagellack från American Apparel. Blev så förälskad i dem så måste nog införskaffa egna.

Nu har jag gjort en veckas praktik vilket känns fantastiskt. Jag har haft fullt upp med diverse uppgifter vilket har gjort att dagarna flygit iväg. Igår åt jag dessutom middag med tre av mina vänner på Vapiano i Gamla stan och vi åkte sedan och drack en drink på lilla hotellbaren på Malmen. Fick en present av alla mina fina tjejer. Fint att de har samlats och köpt en present trots att vi alla befinner oss på olika platser. Tack fina ni!

Happy Birthday

2012-01-19 / 20:20:51
Efter en supergod middag och bakelser är vi proppmätta. Imorgon ska vi fira med middag på Vapiano då Frida också ska vara med. Ska inviga min nya volangtröja, ska försöka hinna fota så jag kan visa er.

22 år

2012-01-19 / 19:20:37

Jag har varit blödig hela dagen då jag firar min födelsedag för första gången utan min familj. Blev det ännu mer då jag kom hem från praktiken och mina vänner hade dukat, lagat mat och fixat. Och min mamma hade skickat blommor och bett tjejerna köpa bakelser. Har så fina människor kring mig. Jag älskar er!


Lite mer nytt

2012-01-18 / 20:46:07

Ännu ett nytt plagg från H&M. En kortare jacka med skinndetaljer, fint tycker jag. Nu är jag sugen på lite nytt smink att matcha mina nya plagg med. Ett nytt rouge och ett läppstift i en mörk färg.

Time will tell

2012-01-18 / 19:03:51

Har nu gjort min tredje dag på moderådet. Idag har jag bland annat fått lägga in schemat för modeveckan i februari på hemsidan och korrläst tidningen SFWM. Kul! Tiden bara flyger iväg denna vecka och innan jag vet ordet av så är klockan 21 och jag blir lika förvånad varje gång. Nu blir det filmmys med mina sambos!


Volangkant

2012-01-16 / 21:08:41

En stor trend som syns i butikerna just nu är tröjor och linnen med volangkant. Jag köpte denna fina i svart från H&M Trend i lördags. Fint!

(internetproblemet löste sig redan nu, tack Comviq!)

Första dagen

2012-01-16 / 20:02:52

Min favoritdel i vår lägenhet, alla vackra kläder. Ledsen för dålig iphone bild.

Jag har nu gjort första dagen på min praktik. Har fått lite olika uppgifter vilket är roligt, de har så många roliga projekt på gång. Vi har tyvärr lite problem med internet här hemma, men har nu hittat en plats i köksfönstret där det fungerar, haha. Så när vi fixat internet ordentligt kan jag blogga lite bättre igen med bilder och så.

Svenska moderådet

2012-01-15 / 13:01:00

Det är på Svenska Moderådet jag kommer spendera de kommande tio veckorna. Jag kommer att assistera med uppgifter för bland annat Stockholm Fashion Week och Rookies. Fantastiskt roligt! Tror absolut jag kommer få uppleva både lärorika och roliga veckor. 

                                                            


Stockholm

2012-01-14 / 20:08:28

Vi kom fram till lägenheten vi ska hyra igår eftermiddag. Jag och ida packade upp alla väskor med kläder och såg sedan en film. Idag har vi sprungit omkring på stan och nu när vi alla är samlade har vi ätit god middag tillsammans. Köpte denna gröna tröja på Monki idag, älskar färgen. Kommer bära den med skjorta eller med pälsväst under.


Earrings

2012-01-12 / 13:43:59

Dessa örhängen fyndade jag på Cubus för 29 kronor. Himla fina!

Har haft opponering för våra uppsatser idag så nu är den kursen avklarad vilket känns otroligt skönt. Jag har suttit och skrivit packlista och är som vanligt ute i sista sekund när det gäller packningen. Ikväll kommer pappa hit och imorgon åker vi till Stockholm. Tack fina Jenny som hjälpte oss med boende.

Acne 2012

2012-01-11 / 10:35:42


Vågar knappt klicka mig in på Acnes webshop då det skapar ett väldigt ha-begär hos mig. Dessa två ovan är favoriter, en vacker klänning och en oversize topp.


Trerätters middag

2012-01-10 / 13:12:14




Tapastallrik, Fläskfile med hasselbackspotatis och vitchokladsmousse med mosade bär. Mums!


Gårdagens

2012-01-10 / 12:46:27

Skor Vagabond / Blus Topshop / Skinnshorts Cubus

Hade en mysig middag med tjejerna igår. Vi åt trerätters middag med massa gott och spelade lappleken i slutet av kvällen. Får se om jag kommer över några bilder sen. Ska snart möta upp Johanna för en promenad och sedan ska jag bara njuta av denna lediga dag.

Skirt vitt

2012-01-09 / 13:00:30

Ska bära denna fina blus på vår middag ikväll. Från Topshop i London, fin som både klänning till strumpbyxor och till jeans.

Idag har vi äntligen färdigställt vår B-rapport, nu väntar bara opponeringen på torsdag. Har varit och lämnat in mina skor till skomakaren för att klacka om dem och tvättar just nu det sista. På fredag går vårt lilla flyttlass till Stockholm.

Lite mer London

2012-01-07 / 16:16:21







På nyårsafton tog vi bussen till Waterloo, sedan promenerade vi  till London eye. Trodde det skulle vara hemskt att åka med tanke på min höjdskräck men det gick otroligt bra. Vi gick vidare till Big Ben, Buckingham Palace, Trafalagar square och åt senare lunch i Piccadilly.

Nyårsmiddagen var fantastisk, men jag hade tyvärr inte kameran med mig då. Vid tolvslaget befann vi oss någonstans i folkvimmlet vid London eye där fyrverkerierna tog plats. Har aldrig sett så mycket människor på en och samma plats. Det var helt galet. Definitivt en ny och annorlunda upplevelse.


Trettondagen

2012-01-06 / 23:30:31

Halsduk Gina Tricot / Jeans Monki / Boots Vagabond / Metallictopp Beyond Retro / Kappa Kapp Ahl

Har spenderat kvällen tillsammans med tjejerna här hemma. Vi skulle se en film men det blev inte av. Vi pratade i några timmar och åt gott istället. Vi ska ha en liten 3 rätters middag på måndag inför praktiken. Ser fram emot den jättemycket.

Cover

2012-01-06 / 10:26:33

Har använt MUS concealer Cover All Mix i flera år, men har nästan bara använt mig av den ljusa. Så nu köpte jag enbart den vilket passar mig bättre. Nya sminkpenslar skulle jag vilja fylla på min sminkväska med härnäst.

Your winter

2012-01-05 / 15:05:00


Väst H&M / Skinnjacka Jofama / Väska Monki / Klänning Acne / Boots Scorett
Det snöar här i Sundsvall idag. Vi har varit ute i Birsta och fikat och så har vi spenderat förmiddagen med att tvätta. Nu ska jag försöka organisera alla mina kläder inför Stockholm. Hur packar man egentligen då man ska vara borta länge?

Min nyårsklänning

2012-01-04 / 18:51:20

Hittade denna fina glittriga klänning på Beyond Retro i Soho. Tyckte den var perfekt till nyår så jag bar den då tillsammans med klackar. Idag har jag dessutom använt den som topp instoppad i höga ljusa jeans. Metallic är otroligt fint.

Vi har kämpat med vår B-rapport idag och igår, så hela dagarna har spenderats i en nästan tom skola. Snart är vi klara vilket känns otroligt skönt. Imorgon ska jag ta lite lov igen och vara ledig tillsammans med Robin som är hemma i veckan.

The first two days

2012-01-03 / 23:02:49






Här är lite blandade bilder från de två första dagarna. Första dagen spenderade vi på Oxford Street, ungefär en timme i varje butik. Helt galet med rea och människor överallt. Andra dagen åkte vi till Brick Lane för Vintageshopping och på kvällen till Camden för att äta middag och dricka drinkar.

Pälsväst

2012-01-03 / 16:57:33

Hittade en fuskpälsväst i London på H&M:s Trend avdelning. Den var lite längre än jag hade tänkt mig, men tyckte den var så fin när jag provade den att jag inte kunde släppa den.

Butikerna i London var föresten rena drömmen. Min favoritbutik var Topshop. Flera våningar av vackra kläder och skor. Urban Outfitters var även den en favorit. Resans besvikelse var dock Forever21 och jag ångrar lite att jag inte köpte något på Body Shop där allt var flera gånger billigare än i Sverige.

Ett nytt år

2012-01-02 / 19:39:25

Är hemma i Sundsvall nu efter några fantastiska dagar i London. Vi har shoppat. strosat omkring och utforskat staden. Nyårsafton var något alldeles speciellt, särskilt restaurangen Guacho Piccadilly som vi åt middag på. Underbar mat och inredningen var fantastisk.

Nu är det ett nytt år vilket innebär att mycket nytt och spännande tar fart. Jag har sett extra fram emot januari då jag om mindre än två veckor packar mina väskor och flyttar till Stockholm där jag ska bo och praktisera nästan ända fram till april.