Byredo parfums

2012-12-30 / 12:50:12
 
Fick en Byredo parfym av mamma och pappa i julklapp. Gypsy Water blev det, den luktar milt av vanilj vilket jag gillar jättemycket! Fick även fina tallrikar från Rörstrands serie Swedish Grace som jag önskat mig. Känns så sjukt vuxet att önska sig porslin. Men nu kan jag bjuda på middag på fint porslin istället. 

Går mot ett nytt år

2012-12-29 / 15:14:51
Två bilder sedan juldagen. Fick mycket stirriga ögon, en kombination av mina linser och ljuset. Lånade en mörkblå tröja från Hanna från H&M Trend och bar den till skinnkjol.
 
Har haft en mysig jul med min fina familj. Vi har spelat mycket spel, lekt lekar och ätit alldeles för mycket gott. Fick dessutom mycket fina julklappar. Får visa er snart. Igår åkte jag till Umeå för att lämna Hanna på flygplatsen tillsammans med mamma. Tråkigt att julen är slut för i år. Nu går vi mot ett nytt år, och jag har inga särskilda planer på hur det ska firas ännu. Vi får se helt enkelt. Hur firar ni in det nya året?

Dan före dan

2012-12-23 / 14:47:51

Vi åkte till Åsele på fredag efter någon timme i kaoset på Birsta. Efter det har vi spenderat nästan all tid med kusinerna då vi inte firar jul tillsammans i år. I fredags åkte vi och bowlade i junsele. Igår åt vi middag och spelade spel hos mamma och nu är vi strax påväg till Gafsele där vi ska spela bandy allihopa på gamla skolan innan middag och uppesittarkväll framför bingo lotto. Hoppas ni får en mysig kväll och morgondag!

God jul på er allihopa!


Wanties

2012-12-20 / 15:59:05
Bilder: Tumblr och Elin Kling
Ända sedan jag såg den första bilden för några veckor sedan så har jag blivit lite smått besatt av tanken på ett par cut out boots. De från Topshop som jag hade i ett kollage för ett tag sedan är ett alternativ. Men de på bilden är ju så snygga att jag vill ha ett par som liknar dem ännu mer. Ett par byxor i fuskskinn är också på min önskelista. 
 
Idag har jag spenderat hela förmiddagen hos frisören. Färgade enbart utväxten, men med tanke på att den var sisådär 10 cm då jag inte färgade den sist, så blev jag ganska mycket ljusare. Jag ska snart ta tag i packningen för ikväll kommer mamma och Mathias hit, och ännu lite senare kommer Hanna med tåget. Vi sover här tills imorgon innan vi åker hem för lite jullov.

50 nyanser av blont

2012-12-19 / 21:21:17
Jag ska till frisören imorgon. Därav dessa många bilder på mitt hår de senaste två åren. Kortare och längre, rött och så blond igen, den perfekta beiga nyansen och ultrablond. Jag gillar min hårfärg bäst på bild 5 & 6. Men efter en misslyckad utväxtfärgning förra sommaren så fick frisören lägga blekning i hela mitt hår. Blev väldigt blond. Och trivdes faktiskt bra i den färgen, så den fick stanna ända fram till mitt senaste frisörbesök. Nu vill jag tillbaka till det beiga igen, så det är målet imorgon.
 
Vad tycker ni är bäst?  

Christmas nails

2012-12-18 / 22:54:33
Gjorde shellac igen inför jul och nyår. Fick bli ett gråglittrigt denna gång! 
Idag har jag varit ledig hela dagen mitt i veckan för första gången sedan c-uppsatsen drog igång. Jag tyckte det var rätt trist om jag ska vara ärlig. Är så himla rastlös av mig. Var glad att vi hade styrt upp fika på Tant Anci och Fröken Sara klockan 20 så jag hade något roligt att se fram emot. Stal bilderna från Hanna och Emelie.

Tredje advent

2012-12-16 / 15:18:27
Har haft världens lugnaste helg tillsammans med Robin. Vi har ätit god mat, fikat med Lillemor och Sven som var i stan, handlat julklappar, vandrat omkring i stenstan och i snökaos. Bild nummer ett är från i torsdagskväll då jag bakade bullar. Fångade ett av de finaste husen i Sundsvall på bild, där puben Perfect Pint ligger. Den sista bilden är på mig och Robin i snöstormen. Vi kom knappt ut från gården med bilen.
 
Hoppas ni också haft en bra helg!

Julmiddag

2012-12-13 / 21:45:14
Igår var jag på julmiddag hos Emelie. Mer en snartärdetjulhejdå middag än en julmiddag, för vi åt inte julmat utan Emelies supergoda kycklinglasagne. Hade väldigt trevligt. Och sen fick jag gå hem och kramas med min sambo, vilket gjorde onsdagen efter c-uppsats depp så mycket bättre. 
 
Ikväll har jag varit och tränat en stund med Hanna och sen åkte jag och Robin på Ica och bunkrade upp med ingredienser till bakning. Nu doftar det nybakta kanelbullar här hemma. 

What I wish for

2012-12-10 / 23:50:00
Skor Topshop / Seven Veils Byredo / Marc Jacobs ID bracelet / Lampa Kartell / Väska Åhléns 
 
Här är några saker jag gärna skulle ha i min ägo. En parfym från Byredo ligger högt på listan, Seven Veils eller Gypsy Water. Byredos dofter är mina favoriter för att de är så unika. Lampan från Kartell har jag suktat efter i flera år. Väskan såg jag på Åhléns för någon månad sedan och Marc Jacobs ID bracelet är ju så himla fint! Jag älskar dessutom nästan alla skor hos Topshop, men dessa gillade jag lite extra mycket. 

Animal print

2012-12-10 / 17:54:56
Ett nytillskott i min garderob. En tunn jacka med en panter på ryggen. Är så himla mycket djurprint just nu, och jag tycker det är väldigt fint! Denna tänkte jag bära med kjol eller jeans med hög midja, en enkel topp och guldiga smycken. 

It may be winter outside but in my heart it's spring

2012-12-09 / 14:09:05
Det har varit en händelserik vecka. Vi åkte ut till Söråker i onsdags för att kolla på genrepet av Julpärlor som Emelie är med i. Hon sjöng så himla fint att vi alla kände oss som stolta mammor. I fredags gick jag till Johanna för myskväll framför x factor finalen tillsammans med tjejerna.
 
Igår var det dags för bartömning på kåren igår. Så det blev tacos, vin och sedan vidare till kåren. Jag var nöjd vid ett och promenerade hem med Frida. Var alldeles täckt av snö när jag äntligen var hemma. Herregud vad mycket det snöat den senaste veckan.
 
Tänder det andra ljuset idag och äter pepparkakor med mjölk. Glad andra advent! 

Årsresume - andra delen

2012-12-06 / 20:22:00
Landade i Sundsvall igen efter tre månader i Stockholm. Umgicks allra mest med min favoritperson och bästa vän i hela världen. Lyckades även ta mig upp för trapporna till Norra berget för att äta våfflor med Malin och Hanna.
Tillbringade några dagar i en stuga i fjällen med mina kusiner och fina familj. Så fantastiskt att de skrattar åt precis samma saker som mig. När jag åkte hem var jag glad i hela magen. 
Fick såhär fina skor!
Min vackra vän Ida skulle ha en bebis. Så vi bakade rosa cupcakes och överraskade henne med en babyshower. 
Det blev maj, och vi flyttade in i en lägenhet med världens finaste fönster, en gammal skjutdörr som jag älskar och fantastiska golv. 
Vi hade inflyttningsfest. 
Försökte oss på att grilla. Vi hackade tänder allihopa för det var så kallt. 
Vi hoppade in i två bilar och åkte till Hannas föräldrars stuga i Loke utanför Östersund. Det var kanske den bästa helgen på hela året. Mest för att jag tycker om dessa tjejer så himla mycket.
Så kom solen. Äntligen! Och så gick vi in i juni..
Jag var på Paulinas och Henriks maskeradbrännboll utklädd till tingeling. En väldigt lyckad tillställning. 
Hoppade in i en bil och följde med Malin och Anton för att fira midsommar hos Malin P och Mattias. Var klädd i Bik Bok från topp till tå. 
Där bjöds det på sjukt god mat, massvis med lekar och dans runt midsommarstången. 
Åkte bil i 120 mil till Malmö för att hälsa på Hanna. Vi hade sån tur med vädret, så vi tog vara på solen varje gång vi fick chansen. 

Johanna N

2012-12-05 / 15:27:00
Kunde inte hålla mig från att beställa hem det här halsbandet från Johanna N på Swedish Fashion Store. Tittade på detta halsband i pop up butiken redan i somras så var tvungen att slå till nu. Johanna N kommer förövrigt från Umeå. Klicka er i på butiken och se hennes fina smycken! 

Årsresume - första delen

2012-12-04 / 23:28:28
Inledde 2012 med att åka till London. Vi firade in det nya året på en trång gata någonstans i närheten av London Eyes fyrverkerier. Vi såg dem dock aldrig. Vi hamnade mellan två hus i folksamlingen. Har aldrig sett så mycket människor på samma plats i hela mitt liv. Vi köade till tunnelbanan i 40 minuter och fick ont i fötterna, så vi åkte hem till hotellet. Men det gjorde inget. Då kunde vi ta vara på den sista dagen i London innan vi åkte hem. 
Vi åt vår nyårsmiddag på Guacho Piccadilly. Fantastisk restaurang!  Lite som en mörk nattklubb fast med världens godaste mat. ,
Sen skulle vi ut på praktik. Så vi åt middag hos Emelie innan vi skulle skiljas åt för ett par månader.  
Jag flyttade in i ett litet kollektiv på Kvarnbergsplan.Vi hade inga möbler förutom fyra trasiga pinnstolar och ett köksbord. Åkte på Ikea och köpte porslin och nya sängar efter en enda natt på luftmadrass. 
Sen fyllde jag år. Mina vänner bjöd på middag och tårta, köpte blommor och sjöng. Världens finaste. 
 
Och så blev det februari..
Jag hade en sjukt rolig vecka på praktiken. Vi anordnade showroom och visning och gick på fest på Café Opera. 
Hanna kom och hälsade på. Vi stannade hemma, åt glass hemma och pratade i flera timmar. 
 
Till sist blev det mars..
Spenderade mestadelen av min tid med Ida. Vi fikade mycket och åkte mycket pendeltåg. Vi bodde helt ensamma i en villa i Märsta, lagade samma mat varje fredag, åkte upp på stan nästan varje lördag och drack rödvin framför Big Brother. 
Fick mitt alldeles egna omslag av Greta. Så kom Emelie och hälsade på. Vi åt på TGI Fridays och fångade den första vårsolen. 
Sen jobbade jag på mässa. Lärde mig minst 50 blomsorter och hoppades på att få gröna fingrar. Såg montern ovan och smsade min pappa. Att såhär ska det se ut när jag gifter mig. Så himla himla fint!

Oktober & November

2012-12-03 / 18:47:41
Här är några outfits från oktober och november förra året. Ska försöka bli bättre på det igen, till och med jag tycker att min blogg är lite roligare när jag fotar vad jag har på mig. Trist att det är sämsta årstiden för att känna sig inspirerad. Vill helst gömma mig i dunjackan och fluffiga sockar!

Första advent

2012-12-02 / 19:18:07

Igår hade jag tänkt mig en lugn hemmakväll men det slutade med att jag följde med på bastufest på brandstationen. Vi åkte till Sundsvall rätt tidigt idag så det blev ändå en tidig kväll för min del. Dessutom fick vi med oss Mathias och pappa hit. Vi har precis ätit hemgjord pizza, sett på julkalendern och tänt första ljuset i adventsljusstaken!


All over the place

2012-12-01 / 14:37:11
Bilder lånade hos Carolinesmode. Såg att Gina Tricot skulle börja med skor, dessa par är från deras vår/sommar  13 kollektion. Det ska bli spännande att se när de landar i butik! 
 
Släktmiddagen igår var så himla trevlig. Vi lekte lite lekar, åt tjäder till middag och goda efterätter. Stupade i säng strax vid halv ett. Och när frukosten var klar imorse så kände jag mig mer död än levande. Den här tiden på året är jag så sjukt trött och energilös. Försökte bota tröttheten med en promenad i kylan. Ikväll väntar middag hos pappa och imorgon ska jag träffa Terese.